Yavru alabalıklar kafeslere yerleştirildikten sonra balıklar büyüklüklerine göre farklı boyutlarda ki yemler ile yemlenir. Günlük 2 ve/veya daha fazla öğünlerle beslenir. Verilecek yemler belli kriterlere göre belirlenir;
• Balığın bioması
• Çevresel faktörler (sıcaklık, oksijen değerleri)
• Canlı ağırlığın belli % oranları…
Üretim Aşamaları
Yemleme
Boylama
Yemleme yapılarak büyütülmeye başlanan balıklarda gramaj farklılıklarının oluşu dikkate alınır. Bu durumu veri teknolojik seleksiyon makinalarla balıkları boyutlarına göre ayrılır ve farklı kafeslere stoklanır. Aynı zamanda büyümesi tamamlanmış balıklar hasat öncesi istenilen gramajlara ayrılarak hasat işlemine hazırlanır.
Hasat
Beslenmesi tamamlanmış A++ kalite balıklarımız ileri teknolojik seleksiyon makinalarımız ile istenilen gramajlara ayrılarak hasat için hazırlanır.
Gerekli hijyen şartları sağlandıktan sonra kamyon üzerindeki özelikli tanklara buz ve su karışımı (0 – 4) hazırlanır. Hidrolik sistemler kullanılarak balıklar bu karışıma atılır. Balık hasatının bu şekilde yapılması et kalitesinin ve raf ömrünün artması için oldukça önemlidir.
Üretim Tesislerimiz
Yavru Kuluçka Tesisimiz
3000 m² kapalı olmak üzere 10000 m² üzerine kurulmuş olan tesisimiz kapasitesi 20.000.000 Adet/Yıl’dır. Avrupa standartlarına uygun insan sağlığı ve gıda güvenliği ön planda tutan, çevre dostu tesisimizde üretilen yavru alabalıklar; Dokuz farklı üretim tesislerimiz de 12 ay kesintisiz olarak aktarılarak üretime sunulmaktadır.
Alabalık ve Somon Üretim Tesisleri
Elazığ ve Yozgat illerinde bulunan dokuz farklı üretim tesislerimizde kuluçkanemizden gelen kalite yavrularla 2000 ton/yıl alabalık ve 500 ton/yıl somon üretilmektedir. Üretim tesislerimizde her aşamada olduğu gibi ileri teknolojiler kullanılarak çevre dostu ve gıda güvenliği ön planda tutularak 0f-shere kafeslerde dyneema ağlarda düşük stok yoğunluğunda üretilmektedir. Kaliteli yemlerle beslenmesi yapılan balıklarımız Pazar boyuna geldiğinde üst teknolojik seleksyon makinalarımızla istenilen gramajlarda hasat edilip; soğuk zincir ağlarıyla işleme tesisimize taşınmaktadır. Üretimimizin her aşamasında hassasiyetle üzerinde durularak üretilen A++ kalite balıklarımız tüketicilere ulaştırılmaktadır.
İşleme Tesisi
Su ürünlerinin doğru işlenmesi ve muhafazası ancak modern, teknolojik, çevreye duyarlı ve verimli çalışan tesislerde mümkündür. Kullanıcı beklentilerine göre her ebatta terzi işi projeler geliştiren Cantek, kullanıcısına en uygun niteliklerde balık işleme tesisleri üretir. Balıkçılık konusunda uzman ekibiyle tesislerin projelendirme, üretim, montaj, servis, garanti ve takibini tek elden sunar. Bunun yanında %71’e varan enerji tasarrufu sağlayan soğutma teknolojisiyle işletmeye büyük verimlilik katar.Cantek su ürünlerinin işlenmesinde her beklentiye cevap verebilecek esnek üretim gücü ile; konserve, füme veya dondurulmuş ürünler üretimi; kurutma; uzun süreli muhafaza tesislerinden, balık unu ve balık yemi tesislerine kadar su ürünleri ile ilgili geniş bir ürün ve hizmet yelpazesine sahiptir. Dünyanın her yerinde danışmanlık hizmeti verir, proje geliştirir ve kurulum yapar.